Huidadvies

1. Reinigen

Start elke morgen met het reinigen van je gelaat zodat de huid proper is vooraleer je een dagcrème aanbrengt. Doe je dit niet, kan je dagcrème niet goed inwerken omdat er nog ‘vuil’ en onzuiverheden in de weg zitten. Een onzuivere huid verlaagt de weerstand en de conditie van je huid. Bij het reinigen gaan de huidporiën open, worden onzuiverheden verwijderd en heeft je huid de kans opnieuw te ademen. Vervolgens dien je een lotion/tonic aan te brengen om de poriën weer te sluiten en de pH van de huid te herstellen. Per huidtype dien je een andere reiniging toe te passen.

 

Gerard’s Puresense Cleansing Gel of Tonic €30,00 / €28,00

Gerard’s Aquasense Cleansing Milk of Tonic €29,50 / €27,50

Gerard’s Calmsense Miccellaire Cleansing Milk of Tonic €29,50 / €29,00

2. Wat heeft oogcrème meer te bieden?

 

De huid rondom onze ogen is 5 maal dunner dan de rest van de huid van het gelaat. De huid is dus veel fijner, waardoor fijne lijntjes en rimpels hier het vlugst verschijnen. Bovendien bevatten de ogen minder talgkliertjes, wat de huid rondom de ogen automatisch ook droger maakt. Dit resulteert opnieuw in een snellere veroudering van de huid. Een gewone dagcrème is te vol voor de ogen, net zoals een bodylotion te vol is voor de huid van het gelaat. Een aangepaste oogcrème is daarom aangeraden vanaf de leeftijd van 25 jaar.

 

Gerard’s Genactive Eye Cream €53,00

3. Serum

Een serum bevat dezelfde werkstoffen als een dagcrème, maar de actieve stoffen zijn in een veel hoger percentage aanwezig dan in een gewone crème. Een dagcrème bevat daarentegen meer beschermende werkstoffen voor invloeden van buitenaf. Een serum geeft dus een extra vitamine boost aan je huid, net dat tikkeltje meer dan bij een dagcrème! Een serum is geschikt voor iedereen, maar vooral voor personen die een iets meer ‘specifieke’ huid hebben: extreem droog, extreem onzuiver of extreem gevoelig.


Gerard’s Soysoy Jaluractive Serum €60,50

Gerard’s Puresense Serum   €39,00

Gerard’s Calmsense Serum  €46,00

4. Dag- en nachtcrème

Net zoals het reinigen, breng je zowel ’s morgens als ’s avonds een crème aan. Als je na het reinigen geen beschermende crème aanbrengt, staat je huid bij wijze van spreken in zijn blootje en is ze voor alles vatbaar van buitenaf. Je verzorgingsroutine afsluiten met een crème is dus een absolute must! Reinig je de huid niet voor je een crème aanbrengt, dan breng je crème aan op een ‘vuile’ huid en zal ze maar voor de helft of minder kunnen werken. A werkt dus niet zonder B en omgekeerd. Gerard’s Cosmetics heeft 24 uurs crèmes, zodat je geen 2 aparte potten hoeft aan te kopen. Wil je de huid gerichter verzorgen, kan je een specifieke dagcrème en aparte nachtcrème aanbrengen. Een crème is ook afhankelijk van het seizoen. In de winter is de huid doorgaans gevoeliger door de koude temperaturen, terwijl de huid in de zomer meer blootgesteld wordt aan de zon. De pigmentatie van de huid vraagt dan meer bescherming en dus een hogere SPF in de dagcrème.

Gerard’s Aquasense Emulsie SPF8 24u  €36,00

Gerard’s Aquasense Sorbet Cream SPF8 24u €48,50

Gerard’s Aquasense Riparatrice Cream €54,00

Gerard’s Puresense Emulsie SPF8 24u  €36,00

Gerard’s Calmsense Dermoprotective Cream €40,00

Gerard’s Calmsense Absolute Comfort Cream €46,00

Gerard’s Rewhite Age Control SPF20 Cream  €48,00

Gerard’s Rewhite Age Control SPF50 Cream  €54,00

Gerard’s Soysoy Jaluractive SPF8 Cream €55,00

Gerard’s Genactive SPF8 Day Cream  €71,00

Gerard’s Genactive Night Cream   €79,00