Permanente Laserontharing

Laserontharing, iets voor mij?

Ben jij die harige benen of oksels ook beu? Of heb je last van ingegroeide haren en stoppels?
Ongewenste haargroei permanent verwijderen kan nu makkelijker en aangenamer dan ooit! Twijfel je nog, kom dan langs voor een gratis testsessie en ervaar het zelf. Kies jij ook voor een zorgeloze haarvrije toekomst? Een afspraak maken kan via de knop rechts onderaan of telefonisch. 

 

Wat mag er wel en wat niet?

  • Tussen de verschillende behandelingen mag er geen epilatie gebeuren, enkel scheren is toegelaten.
  • Twee weken voor én na de sessie mag de behandelde zone niet blootgesteld worden aan de zon of andere UV-straling.
  • Zorg zelf voor een goede hygiëne van de behandelingszone.

Hoe werkt permanente laserontharing?

De laser waarmee gewerkt wordt, produceert hoog geconcentreerd licht die een fractie van een seconde uitgestraald wordt op de huid. De warmte van het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de haartjes en doorgestuurd naar het haarzakje. De haarwortelcellen worden opgewarmd, verschrompelen en verwijderen definitief. Na ongeveer een week kan het lijken dat de haartjes terug groeien, maar die werden tijdens de behandeling 'losgekoppeld' en vallen uit.

Een haartje heeft drie 'levensfases': de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Slechts 30% van de zichtbare haartjes is in de actieve fase en enkel die haartjes worden vernietigd. Er moeten dus verschillende (8 à 10) behandelingen gebeuren en dit telkens met tussenpauzes van 6 weken.

Voor wie?

Permanente laserontharing werkt bij alle haar- en huidtypes, behalve bij donsharen en witte of grijze haren, omdat deze geen pigment/kleur bevatten. Bij personen met een lichte huid en donkere dikke haartjes wordt het snelst resultaat bereikt. Deze personen zullen minder beurten nodig hebben dan iemand met licht blonde haren. Bij mensen met een donkere huid kan een rode verkleuring ontstaan, zoals wanneer je zonnebrand hebt. Daarom is het belangrijk geen te gebruinde huid te hebben als je komt voor de behandeling. De haartjes zijn voor altijd definitief verwijderd maar door hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze), zware ziektes of onder invloed van bepaalde medicatie kunnen er op sommige plekken nieuwe haartjes komen. Eén of tweejaarlijks wordt een onderhoudsbeurt aangeraden om een mogelijke opstoot te onderdrukken. Onderhoudsbeurten zijn aan 50% op de geldende tarieven. 

Door het gebruik van de uiterst gekoelde kop tot - 9° én de korte impulstijd, is de behandeling zo goed als pijnloos en blijft de huid en de omgeving van het haar goed beschermd. Ik werk met de Milesman Compact Diodelaser, dit is veruit het meest efficiënte toestel en behoort tot de top in de lasertechnologie. Daarom wordt het ook geadviseerd door dokters en dermatologen. Per klant wordt telkens een medische fiche bijgehouden voor een correcte opvolging van alle sessies.

Handige weetjes!

Heb ik plezier van één of twee laserbehandelingen voor de zomer?
Elke behandeling dunt de beharing aanzienlijk uit, irritaties en ingegroeide haren verminderen ook. De overige haartjes voelen minder stoppelig aan en groeien langzamer en dunner terug. Het is dus zeker goed om voor de zomervakantie nog een laserbehandeling mee te nemen.

Zijn ontharingsapparaten die je zelf in de winkel kunt kopen even goed?
Deze apparaten zijn niet te vergelijken met de krachtige lasers die professioneel gebruikt worden. De kwaliteit is een stuk minder, ze werken met een lagere energie en brengen dus ook minder grote risico's zoals bv brandwonden met zich mee. De apparaten hebben niet zo veel effect, de haren worden alleen maar dunner gemaakt in plaats van weggebrand. Het gevolg is dat je de haren daarna helemaal niet meer wegkrijgt, ook niet met een profesionneel toestel.

Hoe verlopen de behandelingen?
Eerst en vooral wordt het haar- en huidtype bepaald. Daarna scheren we de haartjes weg en wordt een cooling gel aangebracht om aangenaam en vlot te kunnen laseren. Eénmaal de laserkop op de huid geplaatst is, geeft deze lichtflitsen af die opgenomen worden door het pigment in de haartjes. De lichtflits wordt zo tot in het haarzakje geleid en omgezet in warmte/energie. Het haarzakje verschroeit, wordt vernietigd en het haartje wordt ontkoppeld. Na een tweetal weken vallen de haartjes uit. Er zijn altijd 10 sessies waarvan 8 betalend en 2 gratis. 

“Hairfree is Carefree”

Kostprijs?

Elke zone van het lichaam heeft een andere kostprijs, sommige zones worden samen gebundeld in voordelige pakketprijzen.

Pakketprijzen: