La Beauté d'Ana

Spraytan Vani -T

Een veilig en gezond alternatief

Steeds meer mensen komen tot het besef dat langdurig zonnen ongezond is. Heb je toch graag een mooi kleurtje? Spraytanning biedt een veilig en gezond alternatief voor een prachtige, egale, bruine teint en dit in een kwartiertje.

Wat is spraytanning?

Via een spraymachine wordt een bruiningslotion vernevelt op de huid. Het actieve bestanddeel DHA reageert met de eiwitten van de huidcellen in de buitenste huidlaag en geeft zo een donkere kleur aan de huid.

Je ziet meteen het verschil van kleur tijdens de behandeling. Nadien heeft de spraytan nog een inwerking nodig van 4 tot 8u, dit is afhankelijk van hoe donker je de tan wenst. 
medium tan: 4 tot 6u 
donkere tan: 6u tot 8u

Tijdens de inwerktijd mag de huid absoluut niet in contact komen met water. Je mag dus zeker geen handen wassen of werken in de keuken.

"Love at first tan"

Prijzen per behandeling

Bij wie wordt een spraytan niet uitgevoerd?

Bij mensen met een notenallergie wordt een spraytan niet uitgevoerd. Psoriasis- of eczeemhuiden worden wel behandeld, tenzij er open wondjes zijn op het lichaam. Vers gezette tatoeages of andere open wonden worden niet meegenomen tijdens een spraytan en dus afgedekt.

Heb ik meteen na de spraytan resultaat?

Voor een speciale gelegenheid, kom je best ongeveer 20u voordien langs voor een spraytan. Na een inwerktijd van 8u, volgt het afspoelen. Daarna trekt de kleur nogmaals 8u in de huid in. Het optimale kleurresultaat is dus ten vroegste na 16u. 

De kleur is afhankelijk van je eigen huidskleur en de gebruikte tint. Reken erop dat je huid 3 tot 5 tinten donkerder zal zijn. Vergelijkbaar met 8 zonnebanksessies  en dit zonder schadelijke stralen. De kleur houdt 5 tot 7 dagen afhankelijk van de huidtint en is waterproof. Uiteindelijk begint de kleur te vervagen doordat de huid zich vernieuwt. Spraytanning kan op het hele lichaam of op een bepaalde zone.

 

Nazorg voor de klant

 • Vermijd de eerste 8u na de behandeling spannende kledij om weggewreven teint te voorkomen, dus geen elastieken, spannende kledij, sokken of strakke schoenen.
 • Vermijd zweten na de behandeling.
 • Tijdens de inwerktijd mag de huid absoluut niet in contact komen met water, dus zeker geen handen wassen of werken in de keuken.
 • Bij de eerste douchebeurt enkel en alleen water gebruiken en afspoelen van boven naar beneden tot water helder is en ook goed de achterkant controleren. Na de douche de huid droog deppen, zeker niet wrijven! Niet scheren na de spraytan, dit zal strepen maken!
 • Elke dag goed insmeren met bodylotion om de huid te hydrateren en zo je kleurtje lang te behouden (met de bronzing custord cream van Vani-T). Dit verhelpt het afslijten van de opperste huidlaag.
 • Je mag de huid pas scrubben als de teint vervaagt is of voor een nieuwe behandeling.

Hoe kan ik me voorbereiden op een spraytan?

 • Srub de huid grondig de dag voordien voor een mooi gelijkmatig resultaat. Voeten, knieën, handen en ellebogen zijn erg belangrijk, dit zijn de droogste plaatsen van het lichaam. Door het scrubben wordt het product beter geabsorbeerd.
 • Harsen mag ten laatste 2 dagen voor de spraytan, scheren mag de dag voordien nog, best na het scrubben om irratie te voorkomen. Na de spraytan mag geen van beiden meer.
 • De nagels kleurloos lakken, anders zullen de tenen ook bruin kleuren.
 • Gebruik de dag zelf niets van bodycrème, dagcrème, deo, make-up of parfum.
 • Kom zonder juwelen en draag geen contactlenzen. Steek lang haar voordien op met een haarspeld of in een dot.
 • Draag oud of donker ondergoed, indien je de bh aanhoudt hetzelfde.
 • Draag loszittende, comfortabele en donkere kledij en schoeisel.